Як приготувати смачну вівсянку: рецепт
Дієтологи дійшли висновку, що вівсяна каша – найвдаліший сніданок.
Вівсяну кашу можна варити на воді або на молоці, повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на УНІАН.
Стосовно ж того, в яких пропорціях брати вівсянку та рідину, то це залежить від бажаної консистенції каші:
- для в’язкої вівсянки – на 1 частину пластівців (або крупи) слід брати 1:2 частини рідини;
- для напівв’язкої каші – пропорція 1:2,5;
- для рідкої – пропорція 3-3,5.
Вівсянка на воді
Пластівці – 100 г
Вода – 200 мл
Довести воду до кипіння, закинути пластівці й акуратно помішувати. Додати сіль або цукор за смаком.
Подавати готову страву можна з вершковим маслом, вершками, свіжими ягодами, медом, горіхами – хто як забажає.
Вівсянка на молоці
Пластівці – 1 ст.
Молоко – 2,5 ст.
Сіль – дрібка
Цукор – 1 ст. л.
Молоко поставити на плиту. Додати сіль та цукор. Коли молоко прогріється, всипати вівсяні пластівці.
Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, відповідно до вказаного на упаковці часу. У готову кашу додати вершкове масло. Добре перемішати.
Джерело: https://obukhiv.info/news/yak-prigotuvati-smachnu-vivsyanku-retcept/