Названо небезпеку суші

Названо небезпеку суші

Японія встановлює рекорд за кількістю довгожителів. Секрет – у харчуванні морепродуктами. Місцева їжа складається переважно із соєвого сиру тофу, солодкої картоплі та риби. Саме тому суші, – страва традиційної японської кухні, вважаються корисними.

Проте суші також можуть нести й небезпеку, вважає нутріціолог Марина Боржемська, пишуть Хроніки Обухова.

Роздумами вона поділилась у своєму Instagram.

Експерт розповідає, що свіжі та правильно приготовлені роли та суші – корисна та поживна страва.

Один з основних компонентів – морська риба. Вона містить велику кількість вітамінів та мікроелементів. Суші загортають у водорості норі, які містять корисний для організму йод, ретинол, вітаміни С та Е. Доповнення до суші: васабі, імбир та соєвий соус – мають антисептичну, антибактеріальну та імуностимулюючу дію, благотворно впливають на нервову систему, виступають антиоксидантами та антидепресантами, – вважає Марина Боржемська.

Проте, де гарантія, що придбані у ресторані суші – дійсно свіжі?

Головна небезпека суші – сира риба, яка не завжди зберігається за правилами. Водорості норі як джерело йоду можуть бути небезпечними у великих кількостях і викликати порушення у роботі щитовидної залози. Соєвий соус смачний та приємний. Однак він містить велику кількість солі, яка затримує рідину в організмі, відкладається на суглобах та підвищує тиск у гіпертоніків, – зазначає експерт.

Тому вона радить смакувати суші іноді та знати міру.

Джерело: https://obukhiv.info/news/nazvano-nebezpeku-sushi/