Салат із пастою фузіллі та помідорами чері: рецепт від Євгена Клопотенка
Розповідаємо, як приготувати ситний салат з пастою та соковитими помідорами.
Рецепт публікують Хроніки Обухова з посиланням на сайт відомого кухаря.
Фузіллі – це макаронні вироби з твердих сортів пшениці у вигляді маленьких спіралей до 7 сантиметрів. Цей вид пасти корисний, так як містить складні вуглеводи, які довго засвоюються й позбавляють від почуття голоду. Фузіллі можна використовувати як самостійну страву або гарнір до м’яса, риби, свіжих і тушкованих овочей. В Італії, звідки родом ця паста, її люблять поєднувати з рікоттою, соусом песто й томатним, а ще з баклажанами, – розповідає Клопотенко.
Інгредієнти
Для салату:
- 100 г пасти фузіллі
- 6-8 томатів чері
- 1 ст.л. рубаних волоських горіхів
- 10 гілочок петрушки
- ½ лимону
- 100 г твердого сиру
- 2-3 ст.л. оливкової олії
Для пасти:
- 1 л води
- 1 ч.л. солі
- 1 ст.л. соняшникової олії.
Як готувати
1. Відваріть пасту фузіллі згідно з інструкцією на упаковці. В киплячу підсолену воду кинути фузіллі та варити 8-10 хвилин із додаванням соняшникової олії на середньому вогні. Відкинути пасту на друшляк або сито, злегка скропити соняшниковою олією, щоб вона не склеїлась.
2. Томати чері наріжте половинками. Петрушку дрібно порубайте, а сир наріжте середнім кубиком. У мисці з’єднайте всі інгредієнти.
3. Коли паста фузіллі охолола, додайте її до інгредієнтів у мисці, а зверху посипте волоськими горіхами.
4. Щедро полийте салат соком лимона та доведіть смак сіллю з перцем. Заправте оливковою олією.
Смачного!