Цікаві факти про суші
Важко у наш час знайти людину, яка б не любила традиційні японські роли. Поєднання рису, морепродуктів та ніжного вершкового сиру приносить справжнє гастрономічне задоволення. Якщо ви теж фанат цієї страви, рекомендуємо скористатися послугою суші доставка у Львові. Заклад пропонує замовити найкращі роли, які досвідчені сушисти готують за класичними японськими рецептами.
Коли з’явилися перші суші?
Варений рис ― це типовий продукт для народів Південної Азії. Його зазвичай їли з сирою рибою, яку попередньо маринували у солі. У VII столітті н.е. це поєднання компонентів з’явилося і в Японії.
Лише у ХІХ столітті кухар Йохей Ханай вирішив трохи удосконалити древній рецепт. Замість маринованої риби він використав сиру. Також до страви почали додавати рисовий оцет та овочі. Ідея Ханая настільки припала до душі простим людям, що його суші стрімко почали набирати популярності. На вулицях міст стали з’являтися ресторани та кафе, головною стравою в меню яких були роли. Кожен сушист удосконалював початковий рецепт, додавав нові інгредієнти тощо.
У наш час найбільш популярними є такі роли як філадельфія та каліфорнія. Їх можна зустріти у меню будь-якого японського ресторану. Їх основними складниками є м’ясо краба або риба, вершковий сир та рис.
Складники суші
Основа будь-яких ролів ― це спеціальний дрібний японський рис, який готують з додаванням соусу. Останній складається з оцту, цукру та солі. Його варять у закритій посудині з мінімальною кількістю води.
Інший типовий компонент ― це норі. Такі сушені листя водоростей використовуються для приготування деяких видів суші. Ви можете замовити їх, пройшовши за посиланням https://la.ua/sushi/. У закладі готують ці традиційні страви японської кухні за автентичними рецептами, а доставка здійснюється всього за тридцять хвилин. Одночасно ціни точно приємно вас здивують.
Начинка ролів зазвичай включає кілька інгредієнтів, серед яких:
- Риба. Цей компонент, як правило, заморожують перед застосуванням, щоб вбити всі мікроорганізми, які можуть в ньому жити. Найпопулярніші сорти: макрель, лосось, тунець, вугор, сьомга, форель та інші.
- Морепродукти. До складу суші входять ті морепродукти, які поєднуються з рисом та водоростями. В цей список входять кальмари, восьминоги, креветки, ікра, морські їжаки.
- Овочі. У цій традиційній страві японської кухні зазвичай можна зустріти авокадо, огірок, сою, спражу, тофу.
- Додатки та соуси. Суші споживають з маринованим імбиром, васабі, теріякі, соєвим соусом, рисовим оцтом.
Цікавим є факт, що найвагоміше значення у ролах належить рису. Від правильності його приготування залежить смак та форма майбутньої страви. Вважається, що клейка чи недоварена крупа не годиться для вживання.