Якщо перці та баклажани вчасно не достигли, покладіть їх у темне приміщення
Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Ukr.Media
Фахівці говорять, що таким чином можна врятувати до 30% плодів. Зривати перці та баклажани зеленими рекомендовано, якщо температура вночі різко знизилась до +5.
Крім цього важливо, для дозрівання зривати тільки великі плоди. Робити це потрібно у суху, сонячну погоду. Зірвані плоди потрібно розмістити у ємність із хорошою вентиляцією (дерев’яний ящик, ящик з отворами).
Ємності з плодами встановлюють у темному приміщенні з температурою повітря не більше +10-12 градусів і вологістю 80-90 відсотків. У таких умовах перці та баклажани дозріють за місяць, – розповіли фахівці.
Прискорити процес дозрівання вдвічі можна, якщо зберігати плоди при кімнатній температурі (в темряві) та покласти між ними стиглі яблука або банани. Або ж просто розмістити баклажани та перці на підвіконні.
Однак пришвидшувати процес не рекомендовано