Обухівська РДА взяла участь в онлайн-семінарі «Інноваційні інструменти розвитку ОТГ, як туристичних дестинацій»
27 жовтня за ініціативи управління туризму КОДА відбувся семінар на тему «Інноваційні інструменти розвитку ОТГ, як туристичних дестинацій»
Метою семінару є підтримка ОТГ з питань інноваційного розвитку туризму: висвітлення питань управління туризмом на локальному рівні, важливості цифровізації туристичних дестинацій; огляд інструментів цифровізації туризму для ОТГ, як нових дестинацій.
Під час онлайн-заходу були озвучені питання:
Роль локальних ДМО у розвитку ОТГ як туристичних дестинацій, Іван Ліптуга, Президент Національної туристичної орга- нізації України.
Актуалізація ресурсного потенціалу для розвитку туризму в ОТГ, Олена Мотузенко, доцент кафедри географії України Київського на- ціонального університету імені Тараса Шевченка, експерт проєкту «Вірту- альний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»», Прези- дент ГС Національна еногастрономічна туристичноа мережа «Дороги ви- на та смаку України».
Взаємодія стейкхолдерів задля розвитку ено- культуного туристичного маршруту «Тарутинський степ», як інстру- менту розвитку Бородинської та Петропавлівської ОТГ», Валерія Бо- ндаренко, експерт координатор проєкту «Екокультурний туристичний ма- ршрут «Тарутинський степ»», Генеральний директор ГС Національна ено- гастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України».
Цифровізація ОТГ, як туристичної дестинації, Оле- на Чернега, Керівниця проєкту цифровізації туризму, культуру та спорту в м. Києві (КМДА, КП ГІОЦ), експертка з формування туристичного продук- ту, промоції та брендингу території.
ГІС, як інструмент цифровізації туристичних ресу- рсів ОТГ, Купач Тетяна, доцент кафедри географії України Київського на- ціонального університету імені Тараса Шевченка, експерт проєкту «Екоку- льтурний туристичний маршрут «Тарутинський степ»».
Кращі практики цифровізації елементів гастрономі- чної спадщини, на прикладі проєкту «Віртуальний музей «Вітрина Закарпаття»» – Таїсія Симочко, заступник директора Агенції розвитку Уж- городу, експерт проєкту «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»».
Роль Гастрономічного туризму у сталому розвитку ОТГ, Кіптенко Вікторія, доцент кафедри географії України Київського на- ціонального університету імені Тараса Шевченка, проєктів ««Екокультур- ний туристичний маршрут «Тарутинський степ»» та «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»».
Оргкомітет:
Олена Мотузенко, кандидат географічних наук, доцент кафедри ге- ографії України Київського національного університету імені Тараса Шев- ченка, експерт проєкту «Віртуальний музей Закарпаття», (голова оргкомі- тету);
Іван Ліптуга, Президент Національної туристичної організації Украї- ни;
Валерія Бондаренко, менеджер/експерт проєкту «Екокультурний туристичний маршрут «Тарутинський степ»», Генеральний директор ГС Національна еногастрономіч на туристичноа мережа «Дороги вина та смаку України»;
Ольга Моісеєнко, експерт проєктів ««Екокультурний туристичний маршрут «Тарутинський степ»» та «Віртуальний музей гастрономічної спадщини «Вітрина Закарпаття»» (секретар оргкомітету).