Фруктовий розсадник на Обухівщині запрошує гостей придбати жимолость
Якщо ви досі не куштували цю ягоду, то поспішайте, адже це джерело вітамінів.
Джерело: Розсадник Фруктовий сад АТ.
Не очікуйте від жимолості приторного солодкого смаку. Вона має солодко-кислуватий смак. Смакові якості ягоди залежать від грунту, в якому росте жимолость, від того скільки сонця та вологи вона отримує. А також від визрівання, якщо ягода потемніла, то це не означає, що ягода повністю достигла, – розповідають садівники.
Корисні властивості цієї ягоди – широко відомі. Вони містять моносахариди, широкий комплекс вітамінів і органічних кислот. Їх їдять свіжими, печуть пироги, варять варення і компоти, можна заморожувати і сушить на зиму.
У складі жимолості є необхідні організму мікро- і макроелементи: залізо, фосфор, натрій, магній, калій тощо.
У 100 г ягід міститься всього 41 ккал, тому вони не зашкодять фігурі навіть при щоденному вживанні. Завдяки ранньому плодоношенню жимолость є справжньою «вітамінною бомбою».
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
- Коренева система може сягати 2 метрів: що це за чорнобильська рослина
- Загублений світ під Ржищевом: подорож до царства рідкісних орхідей
- У Києві знайшли галявину з чарівною рослиною
- Рідкісну орхідею-паразита знайшли в київському парку: вона “захищає від духів”
- В Киїській області знайшли популяцію рідкісної рослини: біля 500 кущів
Джерело: https://obukhiv.info/news/fruktovii-rozsadnik-na-obukhivshchini-zaproshue-gostei-pridbati-zhimolost/