Смачний гриб з Чорнобиля: як відрізнити його від небезпечних двійників
Джерело: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник
Цей гриб – смачний їстівний сапротроф, що не утворює мікоризи з деревами. Найчастіше в їжу використовують шапинки, які відзначаються ніжною текстурою. Ніжки, через їхню жорсткість, сушать і подрібнюють на грибний порошок.
Однак обережність є важливою, адже у цього гриба є отруйні двійники – хлорофілум темно-бурий і хлорофілум свинцевошлаковий, – розповіли співробітники.
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
- Цікаве явище: що таке «Хеловін-сонечко» і де його можна побачити
- У Чорнобилі помітили мігруючого хижака – відомий винятковим політним стилем
- Здичавілі корови – новий вид у Чорнобильській зоні
- В Чорнобильській зоні до цих пір живуть самосели: скільки їх
- Чорнобильські лосі не пасуть задніх
Переглядів: 0