Смачний гриб з Чорнобиля: як відрізнити його від небезпечних двійників

Смачний гриб з Чорнобиля: як відрізнити його від небезпечних двійників

Джерело: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

Цей гриб – смачний їстівний сапротроф, що не утворює мікоризи з деревами. Найчастіше в їжу використовують шапинки, які відзначаються ніжною текстурою. Ніжки, через їхню жорсткість, сушать і подрібнюють на грибний порошок.

Однак обережність є важливою, адже у цього гриба є отруйні двійники – хлорофілум темно-бурий і хлорофілум свинцевошлаковий, – розповіли співробітники.

Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

Джерело: https://obukhiv.info/news/smachnii-grib-z-chornobilya-yak-vidrizniti-iogo-vid-nebezpechnikh-dviinikiv/