Світові ціни на продукти зростають третій місяць поспіль

У лютому 2025 року продовольчий індекс FAO досягнув 127,1 пункту, що на 1,6% вище, ніж у січні. Це зростання було викликане підвищенням цін на цукор, молочні продукти та рослинні олії. Загалом, індекс перевищив рівень лютого 2024 року на 8,2%. Ціни на зернові також підвищилися через обмежені постачання та погодні ризики. Ціни на рослинні олії зросли на тлі скорочення виробництва, а ціни на м’ясо залишилися стабільними з окремими коливаннями. Молочні продукти подорожчали завдяки зростанню попиту. Щодо цукру, ціни після трьох місяців падіння знову зросли через побоювання щодо скорочення світових запасів та інші фактори, такі як погіршення умов виробництва в різних країнах.