Експерт розповів, як обрати червону рибу
Такий делікатес, як червона риба, користується неабияким попитом на новорічні свята. Є безліч варіантів рибних святкових страв: червона риба, запечена у духовці; стейки; салати та котлети.
У передсвятковий час, коли магазини приваблюють покупців знижками, ризик потрапити на недоброякісний товар зростає. Як обрати червону рибу, щоб не отруїтися і не викинути гроші на вітер, розповідає виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов, пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Соцпортал.
Обираючи рибу, Максим Несміянов радить звертати увагу на:
- Очі. У риби (стосується тушки) очі не повинні бути мутними та впалими. Очі білі та мутні зазвичай у старої риби. Очі мають бути яскравими (такими, як коли рибу зловили).
- Зябра. Зябра не повинні бути завітреними.
- Документи. Вивчіть маркування коробки або декларацію на товар. Якщо відмовляються показати документи, йдіть.
Щоб самостійно не розбиратися в документації, краще брати фасовану продукцію, на упаковці якої стоїть термін придатності від виробника. Тільки звертайте увагу, щоб вона не була розвакуумована (не гуляло повітря), – каже експерт.
Джерело: https://obukhiv.info/news/ekspert-rozpoviv-yak-obrati-chervonu-ribu/