Фахівці розповіли, коли краще підживлювати ґрунт
Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Ukr.Media.
Під картоплю, огірки, квасолю та помідори рекомендують вносити добрива, що не містять хлоридів. Тому калійні солі краще замінити золою чи сульфатом калію, а замість хлористого амонію – сечовину (карбамід).
При використанні на добриво сирого пташиного посліду його доцільно розводити водою. Одну вагову частину посліду розчиняють у 8-10 вагових частинах води. Суміш відстоюють протягом 5-7 днів, а потім розчином поливають рослини. Рідке підживлення слід проводити після дощу або поливу, а потім розпушити ґрунт, – розповіли фахівці.
Компост у розрахунку 3-6 кг на м2 рекомендовано вносити для моркви, цибулі, зелених однорічних та багаторічних овочів (салат, листова гірчиця, шпинат, кріп, петрушка, селера, спаржа, багаторічна цибуля тощо). Добрива вносяться в міру їх розчинення в ґрунті. Зокрема, у піщаних ґрунтах гній розкладається швидше, тому для найкращого ефекту можна вносити максимальну дозу.
Крім органічних добрив, під час вегетації слід також вносити мінеральні добрива. Рослини гарно реагують на рідкі мінеральні добрива.
Мінеральні добрива в рідкому вигляді дають із розрахунку: аміачної селітри 20-30 г, суперфосфату і калійної солі по 10-15 г на 10 л води. Їх можна використовувати під усі овочеві культури в початковій фазі вегетації та при утворенні зав’язей, – додали знавці.
- Універсальна мульча: поліпшити умови на грядках допоможуть шишки
- Як вивести хрін з городу: дієві поради фахівців
- Кухонна сіль має знезаражувальні властивості, але навіщо вона часнику
- Дочекайтесь холодів інакше рослина загине: коли садити озимий редис
- Обов’язково під зиму: домашнє добриво, що збільшить врожай полуниці наступного року
Джерело: https://obukhiv.info/news/fakhivtci-rozpovili-koli-krashche-pidzhivliuvati-grunt/