Кутя від Євгена Клопотенка: рецепт

Кутя від Євгена Клопотенка: рецепт

Є безліч рецептів куті. Набір її інгредієнтів та спосіб приготування залежать від регіональних відмінностей та уподобань господарів.

Рецептом головної різдвяної страви – куті, ділиться український кулінарний експерт, шеф-кухар та телеведучий Євген Клопотенко, пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Вечірній Київ.

Кутя з мигдальним молочком від Євгена Клопотенка.

Для приготування куті вам знадобиться:

• Суміші круп (пшениця, рис, овес) — 400 г.

• Мигдаль — 200 г.

• Родзинки — 100 г.

• Щіпка солі.

• Цукор та мед — на смак.

Спосіб приготування:

• Зерна промийте і замочіть у холодній воді на ніч.

• Зранку знову промийте, залийте водою і варіть до готовності. Додайте цукор і сіль. Дайте охолонути.

• Мигдаль розтовчіть у ступі та ретельно розітріть в кашу, поступово додаючи теплу кип`ячену воду. Потім процідіть мигдальне молочко через марлю і відіжміть.

• Додайте мед і перемішайте.

Мигдальне молочко не зберігається довго, тому додавайте його в кутю безпосередньо перед подачею, – радить кулінарний експерт.

Джерело: https://obukhiv.info/news/kutya-vid-evgena-klopotenka-retcept/