Лікар розповіла, як харчуватись при Covid-19
При хворобі для одужання мають значення не лише ліки, а й їжа.
Лікар-терапевт Лариса Алексєєва вважає, що при лікуванні COVID-19 необхідно дотримуватись середземноморської дієти, пишуть Хроніки Обухова з посиланням на жіночий журнал “Storinka”.
В основі дієти – жирна риба та морепродукти, свіжі овочі, яйця, цільнозерновий хліб, оливки та оливкова олія.
Вона (дієта. – Ред.) концентрує у собі всі ланки, на які потрібно звернути увагу при COVID-19. Продукти, що розріджують кров, вітамін С, цинк, які заважають розмноженню вірусу, – пояснила медик.
Крім того, вона зазначила, що можна додати до раціону і червону ікру — до 20 г за їжу, оскільки в ній міститься вітамін D, який зменшує запальні реакції при цитокіновому штормі.
Джерело: https://obukhiv.info/news/likar-rozpovila-yak-kharchuvatis-pri-covid-19/