Лимонний кекс: рецепт

Лимонний кекс: рецепт

Ця легка в приготуванні запашна випічка вас не розчарує.

Продукти: 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, ¾ склянки крохмалю, 1 чайна ложка розпушувача, цедра 1 лимона, ванільний цукор, 200 г вершкового масла або маргарину.

RSS стрічки

RSS стрічки

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати борошно з розпушувачем і перемішати міксером на низькій швидкості.

RSS стрічки
RSS стрічки
RSS стрічки

3. До суміші додати крохмаль, ванільний цукор, цедру, перемішати міксером або ложкою.
4. Влити розтоплену олію або маргарин, перемішати.
5. У мене велика скляна форма, тому часто роблю завантаження продуктів у півтори порції.
6. У змащену форму вилити тісто, яке має консистенцію негустої сметани. Випікати при 180 °С близько 40-50 хвилин.
7. Ось такий вийшов високий кекс.
8. Дати кексу 15 хвилин охолонути у формі, після цього вийняти його для подальшого охолодження на дерев’яну дошку або на решітку.
9. Повністю охолоджений кекс вкрити лимонною глазур’ю: ½ склянки цукрової пудри добре перемішати з 2-3 столовими ложками лимонного соку.

RSS стрічки
RSS стрічки
RSS стрічки
RSS стрічки
RSS стрічки

Джерело: https://obukhiv.info/news/limonnii-keks-retcept/