Лимонний кекс: рецепт
Ця легка в приготуванні запашна випічка вас не розчарує.
Продукти: 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, ¾ склянки крохмалю, 1 чайна ложка розпушувача, цедра 1 лимона, ванільний цукор, 200 г вершкового масла або маргарину.

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати борошно з розпушувачем і перемішати міксером на низькій швидкості.
3. До суміші додати крохмаль, ванільний цукор, цедру, перемішати міксером або ложкою.
4. Влити розтоплену олію або маргарин, перемішати.
5. У мене велика скляна форма, тому часто роблю завантаження продуктів у півтори порції.
6. У змащену форму вилити тісто, яке має консистенцію негустої сметани. Випікати при 180 °С близько 40-50 хвилин.
7. Ось такий вийшов високий кекс.
8. Дати кексу 15 хвилин охолонути у формі, після цього вийняти його для подальшого охолодження на дерев’яну дошку або на решітку.
9. Повністю охолоджений кекс вкрити лимонною глазур’ю: ½ склянки цукрової пудри добре перемішати з 2-3 столовими ложками лимонного соку.