На “Дорозі гурманів” України з’явилися крафтовики з Обухівського району

На "Дорозі гурманів" України з'явилися крафтовики з Обухівського району

В Україні вийшов гастрономічний гід «Дороги гурманів.

100 крафтових місць України», який об’єднав крафтових виробників сиру, устриць, равликів, м’яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів, передають Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

Гід складається з п’яти розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». У представлених локаціях можна домовитися про екскурсію та дегустацію, познайомитися з фермерами, побачити на власні очі процес виготовлення органічних продуктів. На сторінках гастрогіда мандрівники знайдуть п’ять карт і маршрутів: «Подорож з акцентом», «Уздовж Тиси», «Крафтова Бакота», «Смачно, як у Гоголя», «Смаки Донбасу».

Цей проєкт покликаний познайомити гурманів, а також рестораторів і фуд-експертів, з розмаїттям локальних продуктів. Гастротуристи зможуть знайти ідеї для подорожей, йдеться у повідомленні.

Зокрема, у книзі розповідається про чернігівське вино, київських осетрів, миколаївські устриці, сєвєродонецькі банани, варення з кульбаби, качану кашу, медяники-веселяники та емоційне пиво.

Оскільки щороку в Україні з’являються нові крафтові ферми, разом із друкованим гастрогідом було створено сайт dorogygurmaniv.com. На ньому є гастрокарта крафтових виробників, яку може доповнити кожен охочий: для цього необхідно розповісти про улюблених локальних виробників, заповнивши коротку форму.

Гастрогід «Дороги гурманів» можна придбати на книжковій платформі Yakaboo.

Проєкт «Дороги гурманів» створено групою компаній RDS до 30-річчя Незалежності України.

RSS стрічки

RSS стрічки

Власне кажучи, до питомо обухівських в цьому списку відноситься лише Осетрова ферма Bester, с. Трипілля

  • Незвичні для України осетрові риби вирощуються у природних водоймах. Єдине, що відрізняє мешканців ферми від їх диких сусідів – осетрам не дозволяють відпливати далеко. Ікру постачають не лише в найкращі київські ресторани, а й війправляють на експорт. Але краще за все дегустувати продукцію безпосередньо на фермі, bester.ua

Втім, з огляду на розширення адміністративних меж району в широкому розумінні до Обухова можна також віднести:

Виноробня Biologist, с. Лісники

  • Ігор Петренко, власник і головний винороб Biologist, практикує біодинамічний підхід у виноробстві. Основний принцип – робити вино максимально натуральним, без зайвих втручань у природні процеси. Усі вина, які потрапляють у продаж, виготовляють з винограду, який росте в Одеській області. Експериментальні вина з виноградників під Києвом можна спробувати тільки під час винного туру, biologist.com.ua

The Village Wine, с. Горохове

  • Поринути в атмосферу французького Провансу всього в 50 кілометрах від Києва пропонує садиба з виноробнею The Village Wine. На відвідувачів чекають дегустації органічного вина з вишуканими закусками. Садиба співпрацює і іншими крафтовими виробниками Київщини – зокрема тут можна скуштувати місцевих равликів.

Ферма Trostynka, с. Тростинка

  • Trostynka – це власна ферма мережі магазинів Winetime з повним циклом виробництва та органічними полями. Тут виготовляють стейки, мітболи, кебаби, бургери – все, що можна зробити з преміального м’яса. До м’ясних страв пропонують смачні органічні помідори та огірки, що мають нідерландський сертифікат Control Union, www.facebook.com/Trostynka

«Доообра ферма», с. Івки

  • Сироварень в Україні багато, а от музеєм сиру може похвалитися далеко не кожна. У невеликій кімнаті зібрані фотографії, знаряддя для виробництва сиру, а також гордість ферми – велика колекція сирних ножів. Сири тут виробляють вручну і тільки з натурального молока, зібраного в той же день. Тому жоден смак не повторюється двічі: кожна сирна головка – унікальна й неповторна, dooobraferma.com.ua

Джерело: https://obukhiv.info/news/na-dorozi-gurmaniv-ukraini-zyavilisya-dva-kraftovika-z-obukhivskogo-raionu/