Обухів грибний: попри морози і сніг, гриби продовжують жити і рости

Обухів грибний: попри морози і сніг, гриби продовжують жити і рости

Світлинами діляться користувачі фейсбук-групи Гриби України.

Вітання! 03.12.2023 Київська область Обухівський район, – написала Alona Burlachenko.

Користувачка не пише назву грибів, але згідно інформації на сайті Світ грибів, це

Опеньок зимовий (Фламмуліна бархатистоніжкова) Їстівний гриб 4 категорії.

  • Використовується після 15-ти хвилинного відварювання, вареним, смаженим, маринованим. Молоді гриби споживаються з ніжками, в зрілих споживаються лише шляпки, так як ніжки дерев’яніють.
  • Росте з початку жовтня до середини березня, в листяних та змішаних лісах, на мертвій та живій ослабленій деревині листяних порід, на в’язах, вербах, осиках, горіхах, тополях, грабах, липах, березах, кленах, акаціях, ясенах, скупченими групами.
  • При мінусових температурах замерзає, у відлигу розтає та продовжує рости.
  • Заморожені гриби можуть зберігатися до березня місяця. Вирощується штучно.
  • Гриби вирощені на штучному збагаченому субстраті мають в кілька разів більші та м’ясистіші плодові тіла, ніж дикорослі екземпляри.
  • Розповсюджений по всій території України.

Та Аурикулярія вухоподібна (Іудине вухо) Їстівний гриб 4 категорії.

  • Використовується як після попереднього відварювання, так і сирим, в перших та других блюдах, в салатах.
  • Росте з червня до кінця осені, на мертвих гілках та тонких стовбурах дерев та кущів листяних порід, переважно бузини, групами.
  • Вирощується штучно, особливо в країнах Південно-східної Азії.
  • Розповсюджений по всьому Поліссі, по всьому Лісостепу, в Розтоцько-Опільських Лісах, в Карпатах та на Прикарпатті.

Джерело: https://obukhiv.info/news/obukhiv-gribnii-popri-morozi-i-snig-gribi-prodovzhuiut-zhiti-i-rosti/