Обухівський район: в господарстві будуть вирощувати рідкісний злак

Обухівський район: в господарстві будуть вирощувати рідкісний злак

В господарстві “Trostynka”, що розташоване в селі Тростинка Васильківської ТГ Обухівського району будуть вирощувати спельту.

Про це повідомили на сторінці ферми, передають Хроніки Обухова.

Друзі! Ми починаємо вирощувати нову для нас культуру, але в той самий час одну з найдавніших, що вирощує людство, розповіли у господарстві.

Довідково:

  • Спельта (Triticum spelta L.) – це гексаплоїдний вид пшениці, що був поширений у давні часи, а потім зник із посівів, залишившись лише у невеликих районах.
  • Причини, що призвели до витіснення м’якими та твердими пшеницями інших видів пшениць, досить очевидні. Ці види виявились найбільш придатними до промислового виробництва. На це вплинула одна їхня важлива характеристика – голозерність (легкість вимолоту з колосу).
  • Після відкриття корисних властивостей цієї зернової культури про неї заговорили не лише дієтологи, а й лікарі. Виявилося, що цей рід пшениці має унікальні переваги, а за деякими характеристиками оминає звичні продукти.

Чому варто внести спельту до раціону:

  • Почнемо з того, що вже згадали, а саме – про низьку калорійність полби. Якщо ви дотримуєтеся дієти – спельта стане гарною альтернативою звичайним злаковим продуктам (пшениця, жито). Корисні речовини зі складу цього злаку насичують організм, надаючи йому відчуття ситості надовго. При цьому ви не відчуватимете тяжкості у шлунку.
  • Спельта на 100% натуральна, тому її можна використовувати для підгодовування немовлят.
  • Вона підходить людям, які мають алергію на глютен. Як відомо, цей компонент є у багатьох злакових культурах. У складі спельти міститься мінімум глютену, тому її вживання не спричинить неприємних наслідків.
  • Серед корисних речовин є безліч вітамінів та 14 основних мікроелементів, необхідних організму для щоденного розвитку.


Джерело: https://obukhiv.info/news/obukhivskii-raion-v-gospodarstvi-budut-viroshchuvati-ridkisnii-zlak/