Що робити у червні аби отримати великий врожай яблук, груш, слив та персиків?
Про це “Хронікам Обухова” повідомляє портал “На пенсії“.
Зазначається, що завелика кількість плодових утворень, що дають бутони, квітки і зав’язі, призводить до дисбалансу між площею листя дерева і кількістю плодів, що утворюються в кроні. При низькій врожайності плоди швидко ростуть і швидко достигають, але такі фрукти погано зберігаються. У той час як помірна врожайність дає великі, солодкі плоди.
Суха маса резервної зав’язі, що обсипається, досягає половини маси всього вирощеного врожаю. У результаті різко погіршується якість продукції, а дерево не закладає квіткових бруньок під урожай наступного року і переходить на періодичне плодоношення. Тому при рясному цвітінні проводиться проріджування квіткових бруньок, – сказано в повідомлені.
Штучне проріджування квіток і зав’язей на садових ділянках проводять здебільшого на деревах персика та слив, на яблунях та грушах – після масового природного опадання плодів у червні, коли ріст слабкий.
Зазначається, що під час ручного проріджування слід видаляти зайві зав’язі та залишати не менше 30 листків на плід.
Існують і фізіологічні причини природного опадання зав’язей. Воно пов’язане з нестачею поживних речовин, необхідних для розвитку насіннєвого зародка, а також пошкодженням квіток.
У сукупності природне та штучне проріджування покращують біохімічний склад плоду.