Що таке козацький борщ і як його готувати: рецепт для гурманів
Ось загальний рецепт:
Інгредієнти:
- 500 г свинини або яловичини, нарізаної на кубики
- 2 середні буряки, нарізані на соломку
- 3-4 картоплини, нарізані на кубики
- 1 середня цибуля, нарізана
- 1 морква, нарізана на соломку
- 1/2 малої білої капусти, нарізаної
- 2 помідори, нарізані на кубики або 2 столові ложки томатної пасти
- 2 столові ложки сала
- 3 зубчики часнику, роздавлені
- 1 літр м’ясного бульйону або води
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) для прикрашання
- Сметана для подачі
Інструкції:
-
У великому каструлі розігрійте сало на середньому вогні, додайте нарізану цибулю та моркву і обсмажте до м’якості.
-
Додайте нарізану свинину або яловичину і смажте, поки м’ясо не змінить колір.
-
Додайте нарізані помідори або томатну пасту та часник. Продовжуйте смажити ще кілька хвилин.
-
Додайте нарізані буряки, картоплю та капусту до каструлі. Перемішайте і далі готуйте протягом 5 хвилин.
-
Додайте м’ясний бульйон або воду до каструлі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте на середньому вогні протягом 30-40 хвилин або до того часу, поки овочі та м’ясо не стануть м’якими.
-
Додайте сіль та чорний перець за смаком. Змішайте і доведіть до смаку.
-
Прикрашайте козацький борщ зеленню (кріпом або петрушкою) та подавайте зі сметаною.
Це базовий рецепт козацького борщу. Ви можете експериментувати зі спеціями та іншими інгредієнтами, щоб надати йому власний смаковий відтінок.
- Е-рецепт – у МОЗ відповіли на найпоширеніші питання українців
- Євген Клопотенко розповів, як готувати нут
- Як приготувати справжній омлет: рецепт від Євгена Клопотенка
- Салат із пастою фузіллі та помідорами чері: рецепт від Євгена Клопотенка
- Житній пиріг із м’ясом: рецепт від Клопотенка
Джерело: https://obukhiv.info/news/shcho-take-kozatckii-borshch-i-yak-iogo-gotuvati-retcept-dlya-gurmaniv/
Переглядів: 5