Топ-5 продуктів для зміцнення імунітету
Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Центр громадського здоров’я МОЗ України.
Протизапальними продуктами вважаються ті, які багаті вітамінами та фітонутрієнтами. Серед таких продуктів називають:
Куркуму, яка багата на вітаміни С, Е і К. Крім цього куркума вважається одним із найбільш вивчених антиоксидантних рослинних засобів у світі.
Гарбузове насіння, яке багате на поживні речовини — від магнію й марганцю, до міді, цинку й білка. Також гарбузове насіння (разом із горіхами) – це джерело омега-3 жирних кислот рослинного походження.
Броколі — джерело фітонутрієнтів глюкозинолатів, флавоноїдів та інших зміцнюючих здоров’я антиоксидантних і протиракових з’єднань. Броколі допомагає підтримувати баланс мікрофлори кишечника та може знизити ризик раку простати більш ніж на 60 %.
Ферментовані продукти (квашена капуста, солоні огірки, кефір) — захищають організм від більшості хвороб.
Часник – містить більше 100 біологічно корисних хімічних речовин. Тому це гарний засіб проти грибкових інфекцій, бактерій і вірусів.
- Собаку якої породи можна заводити літнім людям
- На Київщині прогнозують заморозки та небезпечні погодні умови
- Коли переводити годинник на зимовий час та як пристосуватися до нового графіку
- На що звертати увагу при виборі психолога
- Всесвітній день туризму: як правильно підготуватись до походу в гори
Джерело: https://obukhiv.info/news/top-5-produktiv-dlya-zmitcnennya-imunitetu/