Топ-5 продуктів для зміцнення імунітету

Топ-5 продуктів для зміцнення імунітету

Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Протизапальними продуктами вважаються ті, які багаті вітамінами та фітонутрієнтами. Серед таких продуктів називають:

Куркуму, яка багата на вітаміни С, Е і К. Крім цього куркума вважається одним із найбільш вивчених антиоксидантних рослинних засобів у світі.

Гарбузове насіння, яке багате на поживні речовини — від магнію й марганцю, до міді, цинку й білка. Також гарбузове насіння (разом із горіхами) – це джерело омега-3 жирних кислот рослинного походження.

Броколі — джерело фітонутрієнтів глюкозинолатів, флавоноїдів та інших зміцнюючих здоров’я антиоксидантних і протиракових з’єднань. Броколі допомагає підтримувати баланс мікрофлори кишечника та може знизити ризик раку простати більш ніж на 60 %.

Ферментовані продукти (квашена капуста, солоні огірки, кефір) — захищають організм від більшості хвороб.

Часник – містить більше 100 біологічно корисних хімічних речовин. Тому це гарний засіб проти грибкових інфекцій, бактерій і вірусів.

Джерело: https://obukhiv.info/news/top-5-produktiv-dlya-zmitcnennya-imunitetu/