Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
Наукове дослідження, опубліковане в American Journal of Preventive Medicine, показало, що споживання ультраоброблених продуктів харчування (UPF) призвело до понад 124 тисяч передчасних смертей у США у 2017-2018 роках. Ультраоброблені продукти – це харчові вироби, які містять шкідливі інгредієнти, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші. Ці продукти дуже поширені у країнах з високим рівнем доходу, але також стали популярними в країнах з середнім та низьким рівнем доходу.
Дослідження показало, що високе споживання UPF призвело до смерті понад 25 тисяч людей у Бразилії, 17 тисяч – у Великій Британії, 17 тисяч – у Мексиці та інших країнах. Експерти підкреслюють, що це може призвести до збільшення смертності від хвороб, пов’язаних із нездоровим харчуванням. Вони закликають змінити середовище, щоб споживачі могли зробити здорові вибори у їжі.
Переглядів: 0