Відкрити продуктовий магазин – вигідний бізнес
Бізнес-ідея відкриття продуктового магазина залишається актуальною досі, попри поширення мережевих супермаркетів та гіпермаркетів. Продовольчі магазини поряд з вашим з будинком будуть популярними і рентабельними хоча б тому, що вони розташовані ближче і за маленькими покупками далеко ніхто не ходить.
ЯК ВІДКРИТИ ПРОДОВОЛЬЧИЙ МАГАЗИН?
Відкриття продуктового магазину обов’язково починається з планування асортименту. Що ви пропонуватимете покупцям? Чим зацікавите тих, хто проходить повз? І, звичайно ж, чим вигідно відрізнятиметеся від конкурентів?
Перше питання здається простим, але заслуговує на ретельне опрацювання. Чи буде на ваших вітринах свіже м’ясо, риба чи тільки консерви та бакалія? Наявність кондитерського відділу та заморозки вимагатиме додаткових вкладень у холодильне обладнання, а, можливо, і вітрини для морозива. Алкогольний/тютюновий відділ досить прибутковий і не вимагає спеціалізованих вітрин, що дуже вигідно, якщо не рахувати труднощів з дозвільними документами.
Та перше, ніж купити торгове обладнання треба прорахувати торгову площу. По-перше, оренда великих за квадратурою приміщень може негативно вплинути на рентабельність бізнесу. По-друге, необхідно врахувати відповідність майбутнього магазину всім санітарним нормам та пожежній безпеці. Тож намагайтеся спланувати розташування торговельного обладнання максимально компактно та ефективно, щоб залишилося місце для підсобних приміщень, а переплачувати чи добудовувати у разі розширення не довелося.
Безумовно, важливим є розташування торгової точки на потоці потенційних покупців. Основна перевага невеликих продуктових магазинів – їхня близькість до житлових масивів, жителі яких, як правило, не доходять до великих супермаркетів оптово-роздрібних баз. Не забудьте закласти до бюджету яскраву помітну вивіску, яка привабить ваших клієнтів.
ТОРГІВЕЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ МАГАЗИНУ
Відкриття продуктового магазину спричиняє ряд великих витрат на обладнання. Для підприємців-початківців ми рекомендуємо купити торгове обладнання та стелажі у кредит, що є гарною альтернативою неякісним і несучасним б/у варіантам.
Для напоїв обов’язково купити холодильну шафу, для ковбасної та молочної продукції – холодильні вітрини, а для морозива та напівфабрикатів – дві морозильні скрині з урахуванням небажаного сусідства деяких продуктів.
Джерело: https://obukhiv.info/news/vidkriti-produktovii-magazin-vigidnii-biznes/