Яблучний крамбл: як приготувати

Яблучний крамбл: як приготувати

Дуже смачний десерт, особливо для людей, які бояться набрати зайву вагу.

Необхідні продукти: для тіста – 250 г борошна, 100 г цукру, 160 г вершкового масла, цедра 1 лимону, 1/2 чайної ложки соди; для начинки – 8 – 10 яблук, 1 склянка цукру, сік лимону, кориця (за бажанням).

RSS стрічки

RSS стрічки

1. Яблука почистити, нарізати не дуже тонкими скибочками, щоб під час тушкування вони зберегли форму.

RSS стрічки

RSS стрічки

2. Збризнути лимонним соком і протушкувати з цукром хвилин 15.

3. Змішати борошно, цукор, соду, цедру.

RSS стрічки

RSS стрічки
RSS стрічки

RSS стрічки

4. Масло з морозилки натерти на великій тертці і додати у миску з борошном.

5. Борошняну суміш руками перетерти з маслом у дрібну крихту.

RSS стрічки

RSS стрічки

6. Форму змастити маслом.

RSS стрічки

RSS стрічки

7. На дно форми викласти яблука, при бажанні присипати корицею. Якщо на дні сковорідки утворилося трохи сиропу, його вилити також.

RSS стрічки

RSS стрічки

8. Яблука засипати крихтою. Випікати при 190 °С 25-30 хв.

RSS стрічки

RSS стрічки

9. Ось таким виходить крамбл – товстий шар яблук на дні та ніжна пісочна крихта зверху.

RSS стрічки

RSS стрічки

Джерело: https://obukhiv.info/news/yabluchnii-krambl-yak-prigotuvati/