Як готувати кутю правильно
Існує безліч рецептів традиційної Різдвяної страви, куті, – з пшениці, булгура чи риса; з додаванням кураги або вишні. Рецепт залежить від регіону та уподобань конкретної родини.
Рецептом класичної куті поділився сайт ТСН, пишуть Хроніки Обухова.
Кутя – головна страва на різдвяному столі, і саме з неї зазвичай розпочинається святкова вечеря.
Інгредієнти:
- 200 г пшениці
- 100 г маку
- 100 г ізюму
- 100 г волоських горіхів
- 2 столові ложки цукру
- мед
- узвар
- вода
- сіль
Приготування
Промиту пшеницю замочити на кілька годин, після чого відварити до готовності у підсоленій воді, заливаючи зерно водою із розрахунку 1:2.
За допомогою дрібного сита промити мак, залити окропом, проварити близько 15 хвилин, відцідити і ретельно розтерти до появи молочка. Потім додати цукор і розтерти до повного його розчинення.
Родзинки промити і запарити гарячою водою на 10 хвилин.
Волоські горіхи подрібнити на маленькі шматочки.
Підготовлені продукти з’єднати і залити узваром, попередньо розчинивши в ньому мед.
Джерело: https://obukhiv.info/news/yak-gotuvati-kutiu-pravilno/