Як готувати кутю правильно

Як готувати кутю правильно

Існує безліч рецептів традиційної Різдвяної страви, куті, – з пшениці, булгура чи риса; з додаванням кураги або вишні. Рецепт залежить від регіону та уподобань конкретної родини.

Рецептом класичної куті поділився сайт ТСН, пишуть Хроніки Обухова.

Кутя – головна страва на різдвяному столі, і саме з неї зазвичай розпочинається святкова вечеря.

Інгредієнти:

  • 200 г пшениці
  • 100 г маку
  • 100 г ізюму
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 столові ложки цукру
  • мед
  • узвар
  • вода
  • сіль

Приготування

Промиту пшеницю замочити на кілька годин, після чого відварити до готовності у підсоленій воді, заливаючи зерно водою із розрахунку 1:2.

За допомогою дрібного сита промити мак, залити окропом, проварити близько 15 хвилин, відцідити і ретельно розтерти до появи молочка. Потім додати цукор і розтерти до повного його розчинення.

Родзинки промити і запарити гарячою водою на 10 хвилин.

Волоські горіхи подрібнити на маленькі шматочки.

Підготовлені продукти з’єднати і залити узваром, попередньо розчинивши в ньому мед.

Джерело: https://obukhiv.info/news/yak-gotuvati-kutiu-pravilno/