Як харчуватись взимку: поради дієтолога

Як харчуватись взимку: поради дієтолога

У холодну пору року необхідно більше калорій на підтримку енергії. Медики радять їсти рибу та горіхи.

Про це пишуть Хроніки Обухова з посиланням на Food.ru.

Лікар-дієтолог, ендокринолог Ганна Коновалова заявила, що взимку потрібно звернути особливу увагу на рибу.

Це джерело повноцінного білка, поліненасичених жирних кислот та мікроелементів. Рекомендується вживати не менше двох-трьох порцій по 110-140 г на тиждень. Ідеально, якщо одна з цих порцій буде жирною рибою, – наголосила медик.

Ще один важливий елемент раціону – клітковина або харчові волокна. На них багаті такі фрукти: яблука, броколі, груші, морква, банани.

Дієтолог також порекомендувала їсти взимку насіння та горіхи – це джерело рослинного білка та корисних жирів.

Джерело: https://obukhiv.info/news/nazvano-produkti-vid-yakikh-ne-potribno-vidmovlyatis-vzimku/