Як приготувати смачну вівсянку: рецепт

Як приготувати смачну вівсянку: рецепт

Дієтологи дійшли висновку, що вівсяна каша – найвдаліший сніданок.

Вівсяну кашу можна варити на воді або на молоці, повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на УНІАН.

Стосовно ж того, в яких пропорціях брати вівсянку та рідину, то це залежить від бажаної консистенції каші:

  • для в’язкої вівсянки – на 1 частину пластівців (або крупи) слід брати 1:2 частини рідини;
  • для напівв’язкої каші – пропорція 1:2,5;
  • для рідкої – пропорція 3-3,5.

Вівсянка на воді

Пластівці – 100 г
Вода – 200 мл

Довести воду до кипіння, закинути пластівці й акуратно помішувати. Додати сіль або цукор за смаком.

Подавати готову страву можна з вершковим маслом, вершками, свіжими ягодами, медом, горіхами – хто як забажає.

Вівсянка на молоці

Пластівці – 1 ст.
Молоко – 2,5 ст.
Сіль – дрібка
Цукор – 1 ст. л.

Молоко поставити на плиту. Додати сіль та цукор. Коли молоко прогріється, всипати вівсяні пластівці.

Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні, відповідно до вказаного на упаковці часу. У готову кашу додати вершкове масло. Добре перемішати.

Джерело: https://obukhiv.info/news/yak-prigotuvati-smachnu-vivsyanku-retcept/