Як приготувати справжній український борщ: рецепт
За версією CNN український борщ увійшов до списку найсмачніших супів світу. Цю страву українські господині готують по-різному, в кожної свій секрет.
Рецепт справжнього українського борщу публікує BBC, повідомляють Хроніки Обухова.
Інгредієнти:
- Свинячі кістки з м’ясом – 500 г
- Квасоля – 200 г
- Буряк – 1 шт
- Картопля – 3-4 шт
- Капуста – 0,5 маленької головки
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Томатна паста – 70 г
- Цукор – 1 ст. л
- Оцет – 1 ст. л.
- Сіль – до смаку
- Лимонний сік – до смаку
- Перець духмяний – 3-4 горошини
- Лавровий лист – 2 шт
- Часник – 2 зубці
- Олія – для смаження
- Сметана – для подачі
Приготування бульйону
Свинину на кістці промийте. Залийте водою і варіть приблизно 2-3 години. Наприкінці готовності посоліть бульйон і додайте перець духмяний та лавровий листок.
Квасоля
Який же борщ без квасолі? Квасолю краще замочити у холодній воді на ніч – так вона швидше звариться. Якщо ви цього не зробили, тоді просто промийте, залийте водою і варіть до готовності. Коли квасоля буде м’якою, воду відцідіть.
Овочі
Буряк почистьте і натріть на крупній терці або поріжте брусочками. Тушкуйте під кришкою на сковороді з невеликою кількістю олії до готовності. Цибулю нарізати кубиками, тушкувати на невеликому вогні у невеликій кількості олії. Моркву крупно натерти на тертці. Додати до цибулі, тушкувати 2-3 хвилини, додати томатну пасту і тушкувати ще декілька хвилин.
М’ясо
З бульйону дістати кістку і відокремити від неї м’ясо, порізати на невеликі шматки. Вкинути м’ясо назад у бульйон.
Картопля
Почистити і порізати картоплю невеликими кубиками. Вкинути у бульйон з м’ясом. Додати тонко пошатковану капусту, буряк та квасолю. Варити до м’якості картоплі.
Заключний етап
Додайте цукор і оцет. В борщ всипати засмажку. Скуштувати – посолити до смаку.
Довести до кипіння. Заправити розчавленим часником і вимкнути вогонь. Подавати зі сметаною та пампушками з часником.
Смачного!
Джерело: https://obukhiv.info/news/yak-prigotuvati-spravzhnii-ukrainskii-borshch-retcept/