Які рослини збирали і культивували трипільці на Обухівщині: жолуді теж
РОСЛИНИ, які вирощували:
Зернові культури: Трипільці вирощували
– ПШЕНИЦЮ,
– ЯЧМІНЬ,
– ЖИТО
– І ПРОСО.
Ці культури забезпечували їх основними продуктами харчування.
БОБОВІ культури:
Крім зернових, існують відомості, що трипільці могли вирощувати бобові, як, наприклад, ГОРОХ.
ЗЕЛЕНЬ: Є припущення, що трипільці також вирощували або збирали дикорослі рослини, схожі на КРІП або АНІС.
ЗБИРАЛЬНИЦТВО:
Трипільці займалися збиранням ЖОЛУДІВ. Вони сушили їх у печах, що підтверджують знайдені у глині відбитки жолудів. Це свідчить про те, що їхні поселення знаходилися неподалік від дубових лісів.
***
Завдяки розвитку землеробства та збиральництва, трипільці мали змогу забезпечувати себе харчовими запасами, що зберігалися у великих посудинах у їхніх будинках
Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3
- Яких свійських тварин вирощували і їли трипільці на Обухівщині: що це за види
- Кого ловили і їли трипільців на Обухівщині: ви здивуєтеся
- Урочище Коломойщина – головний трипільський sociopolis Обухівщини
- “Річкові мідії”: середньодніпровська кухня Обухівщини (від неоліту до сьогодні)
- Greatest Generation Обухова: кого можна вважати “становим поколінням” міста
Джерело: https://obukhiv.info/news/shcho-zbirali-i-kultivuvali-tripiltci-na-obukhivshchini/