Якщо перці та баклажани вчасно не достигли, покладіть їх у темне приміщення

Якщо перці та баклажани вчасно не достигли, покладіть їх у темне приміщення

Про це повідомляють “Хроніки Обухова” з посиланням на Ukr.Media

Фахівці говорять, що таким чином можна врятувати до 30% плодів. Зривати перці та баклажани зеленими рекомендовано, якщо температура вночі різко знизилась до +5.

Крім цього важливо, для дозрівання зривати тільки великі плоди. Робити це потрібно у суху, сонячну погоду. Зірвані плоди потрібно розмістити у ємність із хорошою вентиляцією (дерев’яний ящик, ящик з отворами).

Ємності з плодами встановлюють у темному приміщенні з температурою повітря не більше +10-12 градусів і вологістю 80-90 відсотків. У таких умовах перці та баклажани дозріють за місяць, – розповіли фахівці.

Прискорити процес дозрівання вдвічі можна, якщо зберігати плоди при кімнатній температурі (в темряві) та покласти між ними стиглі яблука або банани. Або ж просто розмістити баклажани та перці на підвіконні.

Однак пришвидшувати процес не рекомендовано

Джерело: https://obukhiv.info/news/yakshcho-pertci-ta-baklazhani-vchasno-ne-dostigli-pokladit-ikh-u-temne-primishchennya/